Breaking news

Românul Raul Oaida a uimit lumea. A inventat mașina care merge cu aer

loading...

Raul Oaida uimește lumea cu invențiile sale. După ce a creat o navetă spațială din piese lego și bicicleta cu reacție, românul a creat mașina care merge cu aer.

raul oaidaÎn 2012, Raul Oaida uimea întreaga lume trimițând în spațiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego.

După care a reușit să creeze un motor cu reacție, devenind primul român, de la Henri Coandă încoace, care a construit un astfel de motor. Românul de doar 19 ani din Deva nu s-a oprit aici.

Raul a construit primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, construit tot din lego.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale.

Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul antreprenorul australian Steve Sammartino, cel care a susținut financiar proiectul ale cărui costuri s-au ridicat la 125.000 de dolari.

Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă.

Reușita tânărului din Deva este cu atât mai spectaculoasă ținând cont de faptul că acesta are doar liceul absolvit. Încă nu are timp de facultate pentru că zilnic, stă și câte 12 ore în atelierul său.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata