Breaking news

Românii sunt sfătuiți să meargă doar cu bani chas în Cipru, întrucât băncile sunt închise

loading...

Cipru este la un pas de faliment. Băncile sunt închise de o săptămână, magazinele mai au provizii doar pentru două zile iar ciprioții protestează pe străzi.

cipru in falimentSituație fără precedent în insula Afroditei, Cipru. Respingerea de către Parlament a impozitării depozitelor bancare a aruncat în aer insula cipriotă. De frică să nu dea faliment, băncile nu s-au mai deschis încă din 15 martie.

Ciprioții pot retrage bani din bancă doar prin intermediul bancomatelor dar nu mai mult de 400 de euro.

Totodată, furnizorii de servicii (magazine, restaurante, benzinarii, etc.) nu acceptă plata prin intermediul cardurilor, nefiind posibilă verificarea soldului.

Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care vor să meargă în această perioadă în Cipru, să deţină numerar în euro, suficient pentru durata sejurului şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii obiectelor de valoare pe care le deţin.

Tot scandalul din Cipru a început după ce Comisia Europeană a condiționat un împrumut de 10 miliarde de euro de impozitarea depozitelor bancare.

Ca să dea o mână țării și să o ajute să iasă din impas, Capul Bisericii Ortodoxe din Cipru, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, pune la dispoziţia statului toate bunurile bisericii pentru a ajuta la ieşirea din criza financiară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata