Breaking news

Românii sunt arestați pe capete în Austria și Ungaria pentru că transportă ilegal refugiați

loading...
0 7

27 de români au fost arestați în Ungaria, iar alții doi în Austria, pentru că au transportat ilegal refugiați din Orientul Mijlociu.

romani trafic refugiatiAutoritățile austriece și ungare arestează pe bandă rulantă românii care transportă ilegal refugiați. În ultimele patru zile, 29 de români au ajuns în spatele gratiilor în închisorile din Austria și Ungaria.

din 26 august și până azi, în Ungaria au fost arestați preventiv 27 de români.

În cursul zilei de astăzi, 29 august 2015, cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane,  în Ungaria, la data de 26 august 2015 au fost aduşi în faţa Judecătoriei Centrale Buda.  Judecătoria a hotărât arestarea preventivă pentru toţi cei 12 cetăţeni români, până la data de 29 septembrie 2015.

Un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de faţă la audierile de la judecătorie şi a constatat că drepturile procedurale ale cetățenilor români au fost respectate. Aceştia au beneficiat de avocat din oficiu şi traducător. Reprezentanţii legali al celor 12 cetăţeni români au înaintat recurs.

Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.

Inspectoratul de Poliţie din Budapesta a informat Ambasada României în Ungaria, la data de 29 august 2015, că un cetăţean român suspectat de complicitate la trecerea ilegală a frontierei şi trafic de persoane a fost reţinut şi este deţinut într-un penitenciar din Budapesta.

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 30 august 2015, de Poliţia din Budapesta că trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru suspiciunea de trafic de persoane, la data de 29 august 2015.  Cei trei cetăţeni români au fost audiaţi la data de 29 august 2015 şi se află în arestul Poliţiei Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, din data de 26 august 2015, în Ungaria au fost reţinuţi 27 de cetăţeni români pentru trafic de persoane. Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară.

La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetățean român în localitatea Braunau.

Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane.

Cetăţeanul român în cauza nu a solicitat până în acest moment asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române.

Totodată, autorităţile austriece au confirmat că, un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane.

Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României  la Viena a verificat identitatea cetăţeanului  implicat în incident prin procedura cooperări polițienești internaţionale.

De asemenea, nici acest cetăţean român nu a solicitat până la acest moment asistenţă consulară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata