Breaking news

Românii nu au invadat Anglia așa cum preconiza presa engleză

loading...

Mult trâmbițata invazie a Marii Britanii de către români de la 1 ianuarie 2014, nu a avut loc. Primul avion din București care a aterizat la Londra a avut doar câțiva români la bord.

permise biometrice romani in angliaMult zgomot pentru nimic. Așa se poate rezuma campania de luni de zilei împotriva românilor și bulgarilor, dusă de presa din Marea Britanie și de către o parte a politicienilor londonezi.

Miercuri, pe aeroportul Luton din Londra a aterizat un avion de la București, care culmea, avea la bord doar câțiva români care lucrează de ani buni în Marea Britanie.

De teamă să nu fie cotropiți de români, doi parlamentari englezi, Keith Vaz și Mark Reckless, cu televiziunile după ei au mers la aeroport ca să ”întâmpine”  mulțimea de români veniți să muncească în Marea Britanie.

Numai că mare le-a fost dezamăgirea când au văzut câți români au pus piciorul în Londra în prima zi din 2014.

La ieşirea din avion, unul dintre pasageri a confirmat că se află în Marea Britanie pentru prima dată, dar că vorbeşte engleza şi are un loc de muncă. El s-a arătat surprins de modul în care a fost primit: Da, sunt mulţi politicieni aici. Dumnezeule. Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. Am venit să muncesc. Iar voi aţi deschis graniţele. Am venit să muncesc. Să fac bani şi să merg acasă.

După ce au făcut turul zonei, Vaz a confirmat că el şi Reckless nu au fost martorii unei invazii de Anul Nou: Din discuţiile pe care le-am avut cu persoanele de aici, am constatat că multe s-au întors la muncă. Munceau deja în Marea Britanie şi s-au întors din vacanţă, aşa că nu sunt persoane care au venit pentru prima dată.

Nici francezii nu văd cu ochi buni liberalizarea pieței muncii în UE. Partidul de extremă dreapta francez Frontul Naţional a calificat drept “aberaţie” deschiderea pieţei muncii din UE.

Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta, Spania şi Marea Britanie sunt cele 9 țări care de azi vor ridica restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor și bulgarilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata