Breaking news

România va deschide în 2015, o Ambasadă la Tallinn, în Republica Estonia

loading...
0 3

Din anul 2015, România va avea Ambasadă și în Estonia la Tallin. Joi, Guvernul Republicii Estonia a anunțat că va deschide la rândul său, anul viitor, Ambasadă la București.

romania - estonia - ambasadaRomânia va avea Ambasadă și în Estonia. decizia a fost luată luna trecută de către Guvernul Ponta. Azi, 11 decembrie Guvernul Republicii Estonia a decis să deschidă Ambasadă la București pentru cetățenii estonieni.

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Guvernului Republicii Estonia, anunţată astăzi, 11 decembrie 2014, de a deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor. MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade la Tallinn, capitala Republicii Estonia. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de Preşedintele României. Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO” se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi şefa diplomaţiei estone, Keit Pentus-Rosimannus, au convenit, în cadrul unei scurte întrevederi avute în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel (4 decembrie 2014), să participe la ceremoniile de deschidere ale celor două ambasade, la Tallinn şi Bucureşti.

În prezent, reprezentarea diplomatică a României în Republica Estonia este asigurată de Ambasada României la Helsinki, iar cea a Republicii Estonia în România, de către Ambasada acestui stat în Republica Polonă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata