Breaking news

România nu recunoaște alegerile parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Rusiei

loading...

Ministerul Afacerilor Externe din România nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse.

putin interventie militara in crimeeaLa doi ani și jumătate de la anexarea peninsulei Crimeea, Rusia face acum un nou pas pentru a-și cimenta preluarea teritoriului de la Ucraina. Organizează pe 18 septembrie alegeri parlamentare în Crimeea pentru Duma de Stat. România rămâne fermă pe poziție și nu recunoaște scrutinul electoral.

„Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse, care se vor desfășura la 18 septembrie 2016. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Peninsula Crimeea a fost anexată de Federația Rusă în urma unui referendum extrem de controversat, realizat pe 16 martie 2014.

Crimeea are o suprafață de 26,400 de km pătrați și o populație de circa 2 milioane de locuitori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata