Breaking news

România, cinci medalii de AUR la Olimpiada Internaţională de Chimie

loading...

Elevii români au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Federaţia Rusă.

elevi medalii chimieRomânia a reușit să obțină în Rusia, cel mai bun rezultat din istorie, în cadrul olimpiadei internaționale de chimie.

Elevii români s-au întors acasă cu șapte medalii, cinci de aur, una de argint și alta de bronz, toate cucerite la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova. 

România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.

Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti),  Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti)Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat.

Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 ţări.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata