Breaking news

România, anchetată de Comisia Europeană pentru că a anulat datoriile istorice ale Oltchim SA

loading...

Comisia Europeană a deschis o investigație pentru a verifica dacă anularea datoriilor istorice ale societății Oltchim SA către statul  român și continuarea susținerii combinatului chimic de către companiile de stat au fost în linie cu legislația europeană în domeniul ajutorului de stat.

oltchimMinisterul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri consideră această decizie un pas important pentru clarificarea procesului de reorganizare economică și de vânzare a companiei chimice.

Guvernul României poartă un dialog deschis cu Comisia Europeană pe această temă, cu scopul  continuării  activităților  economice viabile ale combinatului petrochimic în condiții de piață.

”Investigația demarată de Comisia Europeană va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA și va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranță juridică potențialului investitor. Menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi.” a declarat viceprim-ministrul Costin Borc.

Rezultatele financiare curente ale combinatului chimic s-au îmbunătățit, ceea ce ne determină să fim încrezători că putem găsi investitori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata