Breaking news

Români blocați în Ungaria din cauza ninsorilor abundente

loading...

Mai multe autocare în care se află român au rămas înzăpeziți pe o autostradă din Ungaria, din cauza ninsorilor abundente.

romani inzapeziti in ungaiaMinistrul ungar de Interne Sandor Pinter a declarat vineri stare de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor.

Ninsori puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi şi întreruperea furnizării unor servicii importante, cât şi producerea unor accidente în întreaga ţară, în ultimele 24 de ore, relatează MTI.

Conform informaţiilor oferite la ora 11:30 (ora locală) de IGP Ungaria, sunt blocate autostrăzile M1 spre Austria şi M7 spre Croaţia. De asemenea, există drumuri naţionale şi şosele blocate, în special în judeţele aflate în vestul Ungariei (Komarom-Eszergom, Veszprem, Somogy, Tolna).  IGP nu a putut preciza când vor fi deblocate cele 2 autostrăzi.

Misiunea diplomatică de la Budapesta a primit 40 de apeluri pe telefonul de urgenţe şi 30 de apeluri direct la secţia consulară, de la emiterea alertei meteo.

Numărul estimat al cetăţenilor români blocaţi pe şoselele ungare este de ordinul sutelor.

Numărul autocarelor blocate care se află în contact cu ambasada este de  6 autocare.

Numărul cetăţenilor români răniţi: 2 cetăţeni români au suferit răni minore care nu au necesitat internarea.

Potrivit informaţiei oferite de autorităţile maghiare, se lucrează cu pluguri în vederea deszăpezirii, care sunt urmate de autobuze pentru preluarea persoanelor blocate în trafic.

MAE transmite românilor care intenţionează să călătorească în Ungaria că autorităţile rutiere şi poliţia ungară au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu îşi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în localităţile apropiate.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a extins codul roşu de viscol şi rafale puternice de vânt, emis la data de 14 martie 2013, valabil pentru judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy şi Zala, situate în partea de vest a Ungariei, şi asupra judeţului Borsod-Abauj-Zemplen, situat în partea de nord-est a Ungariei.

În toate celelalte judeţe ale Ungariei a fost emis cod portocaliu şi galben de ploi, ninsori şi vânt.

Din informaţiile primite de la Inspectoratul General al Poliţiei ungare, autostrăzile M1 (Budapesta – Viena) şi M7 (Budapesta – Croaţia) sunt blocate din cauza troienelor de zăpadă care s-au format ca urmare a vântului foarte puternic.

De asemenea, o serie de şosele principale şi drumuri naţionale sunt blocate în partea de vest a Ungariei.

Punctele de frontieră la graniţa cu Slovenia şi Croaţia sunt închise circulaţiei în zona judeţului Zala, fiind deschise cele aflate în judeţele Baranya şi Somogy.

În toate judeţele din Ungaria se circulă cu mare dificultate din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Autorităţile ungare au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu-şi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în proximele localităţi

Un număr de 77 de localităţi erau afectate de pene de energie electrică, peste 100.000 de rezidenţi neavând curent electric vineri dimineaţa, a declarat pentru MTI o purtătoare de cuvânt a furnizorului E.ON.

Întreruperile în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci peste cablurile electrice îngheţate, a precizat Nikoletta Egyhazi.

O serie de trenuri fie au oprit, fie înregistrează întârzieri de până la două ore, majoritatea în zona de vest şi nord a ţării, a anunţat compania feroviară MAV.

MAE recomandă cetăţenilor români care urmează să se deplaseze pe teritoriul acestui stat să aibă asupra lor provizii de alimente, combustibil şi pături.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata