Breaking news

Români arestați în SUA pentru fraudarea fiscului

loading...

Pentru că au înșelat fiscul american, 24 de persoane, marea majoritate români, au fost arestați în SUA, pentru că au pretins peste 2,35 milioane de dolari în rambursări de taxe federale şi ajutoare de la stat.

catuseInculpaţii sunt acuzaţi de conspiraţie în vedere însuşirii frauduloase de fonduri federale şi de fraudare a Fiscului american, transmite Agerpres.

Capul rețelei și unii dintre colaboratorii săi au recrutat mai multe persoane pentru a deschide conturi bancare, a ridica taxa de depozit şi ajutoarele de stat şi a împărţi veniturile, potrivit comunicatului de presă şi punerii sub acuzare.

Declaraţiile fiscale depuse de grupul de infractori foloseau numele unor cetăţeni români, printre care români veniţi în SUA cu vize de vizitator. Rambursările includeau formulare W-2 false, pretinzând venituri salariale şi deduceri false care au permis solicitări frauduloase de rambursări de taxe şi ajutoare de stat, după cum susţin procurorii.

Infractorii s-au folosit de peste 440 de declaraţii fiscale false pentru anii fiscali 2007, 2008 şi 2009 pentru a obţine bani depozitaţi în conturi bancare, mai ales în zona Chicago, au mai precizat procurorii.

Grupul a colectat astfel 1,3 milioane dolari din cele peste 2,35 milioane pretinse în declaraţiile fiscale false.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata