Breaking news

Români, anulați-vă vacanțele în Egipt. Autoritățile au instituit stare de urgență

loading...

Lucrurile se agravează de la o oră la alta în Egipt. Motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat să plece cât mai rapid cu putință iar cei care vor să meargă în vacanțe să își anuleze concediile.

egipt.protesteSituaţia de criză continuă în Egipt, iar aceasta se poate extinde pe întreg teritoriul țării, din cauza protestelor violente, soldate cu peste 700 de morți, în urma confruntărilor între susținătorii fostului președinte arestat și forțele de ordine.

Începând cu data de 14 august 2013,  autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena.

Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile.

MAE recomandă operatorilor români din turism să manifeste maximum de profesionalism și să nu riște viața cetațenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranța stațiunilor egiptene. Se recomandă cetăţenilor  români care au programate sejururi în stațiunile de la Marea Roșie să le reprogrameze, iar celor aflați în stațiunile Hurghada și Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor și să renunțe la excursiile ce presupun  deplasarea în afara lor. Siturile arheologice și muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata