Breaking news

Românca dispărută de pe un feribot, găsită pe teritoriul Belgiei, teafără și nevătămată

loading...
0 21

Românca dată dispărută pasagerii feribotului alături de care se îmbarcase pentru a traversa Canalul Mânecii dinspre Marea Britanie înspre Franţa, a fost găsită în Belgia. În cursul zilei de azi, aceasta a ajuns în România.

feribotMinisterul Afacerilor Externe informează că, la data de 23 decembrie 2014, ca urmare a alertării Ambasadelor României la Paris şi Bruxelles, s-a reuşit cu succes identificarea şi localizarea pe teritoriul Belgiei a persoanei de cetăţenie română a cărei dispariţie a fost semnalată după ce s-a îmbarcat la bordul navei maritime care făcea legătura între Dunkirk şi Ramsgate.

Femeia de cetăţenie română a fost semnalată ca fiind dispărută pe teritoriul Franţei, absenţa ei fiind raportată de pasagerii feribotului alături de care se îmbarcase pentru a traversa Canalul Mânecii dinspre Marea Britanie înspre Franţa.

”Referitor la situaţia persoanei de cetăţenie română, în urma demersurilor efectuate de către Ambasada României la Bruxelles în scopul repatrierii acesteia, procedurile interne au fost finalizate, aceasta revenind în ţară în cursul acestei zile. În prezent, aceasta se află în grija autorităţilor competente din România. Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că, pe tot parcursul nopţii precedente, cetăţeana română a beneficiat de asistenţa personalului specializat din cadrul Ambasadei României la Bruxelles, fiindu-i asigurată hrana necesară şi condiţiile de odihnă”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul român al Afacerilor Externe a intervenit de urgenţă prin alertarea autorităţilor competente şi transmiterea de instrucţiuni clare către ambasadele în competenţa cărora s-a aflat sesizarea, în vederea identificării unor soluţii de localizare a persoanei dispărute. În operaţiunile ample de căutare au fost implicate toate resursele umane aflate la dispoziţia reţelei consulare din cadrul Ambasadei României la Paris şi Ambadei României la Bruxelles, inclusiv la nivelul ataşaţilor de interne din cadrul misiunilor diplomatice.

Astfel, în urma unor multiple demersuri s-a reuşit identificarea şi localizarea femeii de cetăţenie română pe teritoriul belgian, la data de 23 decembrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte asupra existenţei aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smart phone şi tabletă, în cadrul căreia sunt prezentate în detaliu, condiţiile de călătorie sau de muncă în străinătate pentru cetăţenii români.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata