Breaking news

Român ucis în bătaie într-un post de poliție din Ungaria de doi ofițeri de poliție

loading...

Un român încarcerat la Orgovany în Ungaria, pentru că ar fi furat o drujbă, a fost ucis cu bestialitate, în bătaie într-un post de poliție, de către doi polițiști unguri.

roman ucis de politisti unguriRomânul, în vârstă de 47 de ani, a fost încarcerat la penitenciarul Orgovany, fiind suspectat că a furat o drujbă.

Potrivit purtătorului de cuvânt la Procuratorii, Geza Fazekas, românul a murit din cauza rănilor produse de cei doi polițiști care l-au bătut, luni, la Izsak, în sud-estul Ungariei.

Bărbatul era cetăţean român rezident în Ungaria. Cei doi poliţişti sunt suspectaţi că l-au bătut pe român timp de două ore, într-un post de poliţie şi că personalul ambulanţei chemat la faţa locului nu a putut să îl resuscite.

Karoly Papp, șeful poliţiei ungare  s-a declarat “consternat” şi a catalogat acest eveniment ca “inaceptabil, de nepermis, intolerabil”, precizând că o anchetă penală este în curs.

Cei doi ofițeri de poliție, suspecţi că l-ar fi omorât în bătaie pe român, au fost demişi marţi, iar în cursul zilei de miercuri au fost arestați.

Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat la cele întâmplate în Ungaria și a solicitat autorităților maghiare ca cei vinovați de moartea românului, să fie trași la răspundere.

Ministrul Afacerilor Externe a dispus transmiterea de instrucţiuni Ambasadei României la Budapesta şi oficiilor consulare din Ungaria să solicite imediat autorităţilor ungare să fie informate în legătură cu desfăşurarea anchetei şi rezultatele acesteia referitoare la decesul unui cetăţean român în Ungaria. Reprezentanţii diplomatici români au transmis deja aşteptările autorităţilor române ca vinovaţii de agresiune asupra cetăţeanului român reţinut de autorităţile ungare şi care ulterior a decedat, să fie traşi la răspundere conform legii”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ambasada României la Budapesta şi Oficiile Consulare române din Szeged şi Gyula sunt în contact cu autorităţile locale şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară familiei cetăţeanului român şi să sprijine repatrierea corpului neînsufleţit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata