Breaking news

Român răpit în Nigeria. MAE a activat Celula de Criză

loading...

Un inginer român a fost răpit luni seară în Nigeria de un grup de bărbați înarmați care s-au năpustit asupra lui și a echipei sale în Agbor, statul Delta. Ministerul Afacerilor Externe confirmă răpirea românului și anunță că a activat Celula de Criză.

mercenariPotrivit cotidianului nigerian Daily Post care citează surse din poliție, la locul incidentului s-a produs un schimb de focuri sporadic între gărzile de securitate ale românului și răpitori.

Celestina Kalu, purtător de cuvânt al poliției din statul nigerian Delta a declarat presei că românul este căutat de polițiști în zona Owa Oyibo unde a fost răpit.

Românul este angajat al firmei de construcții Dextron Nigeria.

Ambasada României în Nigeria a cerut autorităţilor nigeriene să depună toate eforturile pentru salvarea cetăţeanului român, iar MAE a activat Celula de criză.

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român”, anunţă reprezentanţii MAE.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata