Breaking news

Rezultate șocante în SUA: Trump a fost ales Președinte!

loading...

Donald Trump este noul Președinte al Statelor Unite ale Americii. Hillary Clinton nu a reușit să devină prima femeie președinte din istoria SUA.

trumpDonald Trump, a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Candidatul republican a depăşit pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press.

Astfel că americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

Potrivit sondajelor de opinie, Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

Trump a susţinut discursul de învingător în care a spus că a fost felicitat de Hillary și a promis că va unifica naţiunea americană.

“Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai am primit un telefon din partea secretarului de Stat Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toţi. Am felicitat-o şi eu pentru campanie, pentru că a luptat din răsputeri, a lucrat din greu, îi datorăm foarte mult pentru serviciile depuse pentru ţara noastră. Este momentul să ne unim, pentru a fi o naţiune unită. Mă angajez să fiu preşedintele tuturor americanilor. Pentru cei care au ales să nu mă susţină, lansez un apel de a colabora pentru unificarea ţării. Vom avea cea mai puternică economie din lume. Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea mare. Nimic din ce vrem pentru viitorul nostru nu este de neatins. (…) Trebuie să revendicăm destinul ţării noastre şi să ţintim sus”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele-ales al Statelor Unite a dat asigurări că Administraţia de la Washington va avea politici amicale în relaţiile cu toate ţările care vor să aibă politici amicale cu Statele Unite.

După anunţarea proiecţiilor din statul Wisconsin, Donald Trump are cel puţin 274 de voturi ale electorilor federali, iar Hillary Clinton doar 215.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata