Breaking news

Reuniune de urgență a ONU din cauza crizei din Ucraina

loading...

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni de urgenţă, luni dimineaţa, într-o şedinţă cu uşile închise ca urmare a situaţiei extreme din estul Ucrainei.

onu - ucrainaONU se reunește în această noapte, la solicitarea Rusiei, într-o ședință de “urgenţă” a Consiliului de Securitate pe tema crizei din Ucraina. Ședința Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite se va desfășura cu uşile închise.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că va pune o discuție urgentă a situației din Ucraina pe agenda Consiliului de Securitate, calificând planurile Kievului de a mobiliza armata pentru a lichida rebeliunea militanților proruși din estul Ucrainei “criminală”.

Moscova a somat autorităţile proeuropene de la Kiev să înceteze “războiul împotriva propriului popor”, în momentul în care Guvernul ucrainean declanşa o “operaţiune antiteroristă” împotriva insurgenţilor înarmaţi proruşi.

Uniunea Europeană a somat duminică Rusia să înceteze orice tentativă de destabilizare în Ucraina și a invitat autoritățile ucrainene să continue să dea dovadă de reținere în operațiunile ce vizează restabilirea autorității lor.

Manifestanți proruși au ocupat duminică Primăria orașului portuar Mariupol, situat în regiunea Donețk din sud-estul Ucrainei

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata