Breaking news

Republica Moldova aniversează azi, 22 de ani de la proclamarea independenţei

loading...

Pe 27 august 1991 autoritățile de la Chișinău au făcut un pas istoric, declarându-și independența Republicii Moldova, care devenea astfel un stat independent de Moscova.

independenta republica moldovaAniversarea a 22 de ani de la proclamarea independenței s-a făcut la Chișinău în prezența premierului României Victor Ponta, aflat în vizită oficială.

România a fost prima ţară care a recunoscut în 1991 independenţa Republicii Moldova, la câteva ore, doar, de la difuzarea Declaraţiei de independenţă.

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea astăzi, 27 august 2013, a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

În mesajul de felicitare adresat Nataliei Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, ministrul de externe Titus Corlăţean a transmis tuturor cetăţenilor Republicii Moldova sincere felicitări şi a subliniat momentul de excelenţă atins în prezent de relaţia bilaterală: Mă bucur să constat că în acest moment aniversar cooperarea noastră a atins un nivel de excelenţă, fără precedent în trecut. Dinamica dialogului politic reconfirmă caracterul strategic al relaţiei noastre bilaterale, bazat pe patrimoniul cultural şi de valori comun, precum şi pe speranţa egal împărtăşită a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

România sprijină ferm obiectivele europene strategice ale Republicii Moldova pentru acest an – finalizarea Acordului de Asociere, inclusiv a componentei de comerţ liber, şi avansarea în procesul de liberalizare a vizelor – şi îşi reafirmă speranţa că summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie a acestui an, va marca începerea unei noi etape pe calea integrării europene a Republicii Moldova.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata