Breaking news

“Republica” Doneţk refuză desfășurarea alegerilor prezidențiale pe teritoriul său

loading...

“Republica” autoproclamată Doneţk, din Ucraina, începe să își facă armată și refuză desfășurarea alegerilor prezidențiale pe teritoriul său, pe data de 25 mai 2014.

ucraina razboiDeși nici autoritățile de la Kiev și nici uniunea european nu recunoaște referenumul prin care Donețk și-a declarat independența de Ucraina, autoritățile noii republici refuză să organizeze pe teritoriul lor alegerile prezidențiale de pe 25 mai 2014.

Alegerile pentru funcția de președinte al Ucrainei nu vor avea loc pe teritoriul fostei regiuni Donețk, întrucât ‘Ucraina este acum un stat vecin’, se menționează pe site-ul așa-numite Republici Populare Donețk.

Duminică, la Donețk și Lugansk — două regiuni industriale importante din estul Ucrainei — au avut loc referendumuri cu privire la viitorul statut al celor două regiuni, în cadrul cărora aproximativ 90% dintre participanți au votat pentru independența de Kiev. Ca urmare, cele două regiuni au început să-și formeze propriile organisme administrative și armată proprie.

Republica Populară Donețk va fi parlamentară, iar granițele sale vor coincide cu cele ale regiunii Donețk„, se mai spune pe site-ul separatiștilor proruși, în care se afirmă că a fost creat deja un Consiliul al Securității local.

Anterior, Denis Pușilin, copreședintele autoproclamatului guvern din Donețk, a spus că ‘cei mai mulți aleși ai poporului’ au votat deja un proiect de Constituție al republicii.

Între timp, continuă operațiunea specială împotriva milițiilor proruse din estul țării. În cursul nopții de miercuri spre joi, la Kramatorsk a fost distrusă o bază ascunsă a insurgenților proruși, a anunțat președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov, adăugând că în același timp a fost eliberată de teroriști o localitate de lângă Slaviansk.

Forțele guvernamentale au declanșat etapa finală de eliberare de insurgenți în apropiere de Kramatorsk, indică la rândul său expertul ucrainean Dmitri Tîmciuk, inițiatorul platformei ‘Rezistența informațională’.

Separatiștii din estul Ucrainei au dat un ultimatum de 24 de ore autorităților de la Kiev pentru ca acestea să-și retragă trupele din regiunea Donețk, amenințând cu lansarea unei puternice ofensive în cazul în care revendicarea lor nu va fi satisfăcută.

Dacă nu vor fi retrase blindatele și dacă nu vor fi desființate punctele de control ale așa-zisei puteri legitime (de la Kiev), am suficiente forțe și mijloace pentru a arde și distruge totul. Grupurile de recunoaștere și de diversiune sunt gata să intervină, unele și-au ocupat deja pozițiile”, a declarat comandantul adjunct al “armatei populare din Donbas. Ei (cei de la Kiev) dispun de 24 de ore pentru a-și retrage toate trupele și toate forțele“, Serghei Zdriliuk.

Bazinul Donbas reunește regiunile Donețk și Lugansk, regiuni care și-au autoproclamat luni independența de Ucraina, în urma referendumului de la 11 mai, considerat ilegal de către Kiev și nerecunoscut de comunitatea internațională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata