Breaking news

Reprezentanța României pe perioada Președinției Consiliului UE va avea sediu în Bruxelles

loading...

Guvernul României a adoptat, joi, 11 mai a.c., Memorandumul prin care a validat soluția identificată și propusă de comisia special constituită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și a mandatat Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană să înceapă negocierile în vederea închirierii noului sediu din Bruxelles, ce va fi folosit pe perioada exercitării Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

romania UEPropunerea a fost selectată de către comisia constituită la nivelul MAE în urma analizării tuturor ofertelor conforme cu necesitățile logistice și de reprezentare ale României pe perioada exercitării Președinției Consiliului UE. Selecția a ținut cont de preț, suprafață, starea imobilului, a dotărilor și utilităților, numărul locurilor de parcare, proximitatea față de sediul Consiliului UE, configurația spațiilor (săli de conferințe și reuniuni, birouri etc.). Comisia a propus clădirea situată pe Avenue Cortenbergh la numărul 107, care a fost folosită și de Slovacia pe perioada Președinției Consiliului UE (semestrul al doilea din 2016).

Asigurarea unui spațiu corespunzător din punct de vedere logistic și de reprezentare este un element cheie în exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE. Prin decizia de ieri, am intrat în linie dreaptă pentru rezolvarea unei probleme esențiale în perspectiva anului 2019. Exercitarea unei președinții de succes la Consiliul UE este, probabil, cel mai important proiect al României, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană. Este o prioritate în programul nostru de guvernare, fiindcă ne oferă oportunitatea consolidării profilului european al României, ca stat matur și responsabil”, a declarat Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata