Breaking news

Regina Elisabeta a Mari Britanii, împlineşte astăzi 88 de ani

loading...

Sărbătoare mare în Regat. Regina Elisabeta a Mari Britanii, împlineşte astăzi venerabila vârstă de 88 de ani.

queen elisabethElizabeth Alexandra Mar, actuala regină Elisabeta a II- a,  s-a născut pe 21 aprilie 1926 și este fiica ducelui și a ducesei de York.
La naștere, Elizabeth Alexandra Mar era pe locul al treilea în linia de succesiune la tron, lucru care s-a schimbat în 1936, atunci când unchiul său, regele Eduard al VIII-lea a abdicat, iar tatăl său, George al V-lea a devenit noul monarh al Marii Britanii.
La vârsta de 16 ani, Elisabeta s-a înrolat într-o divizie de femei a armatei britanice, unde a primit calificarea de mecanic de locomotivă.

În 1947, la doi ani după terminarea războiului, Elisabata s-a căsătorit cu prințul Filip. Cei doi au avut patru copii: prințul Charles, prințesa Anna, prințul Andrew și prințul Edward.

Elisabeta a devenit regină a Marii Britanii la data de 2 iunie 1953. Ceremonia, ținută la catedrala Westminster Abbey, a fost difuzată în întreaga lume. A fost prima ceremonie de încoronare din istorie transmisă în direct la televizor.

Casa regală britanică a publicat azi, o fotografie alb-negru cu suverana, zâmbind larg, purtând un colier de perle.

Regina îşi va sărbători cei 88 de ani, într-un cadru privat, însă sunt aşteptate petreceri în stradă.

În iunie, Elisabeta a doua va împlini 61 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit şi este al doilea cel mai longeviv monarh britanic din istorie, după Regina Victoria, ce a domnit 63 de ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata