Breaking news

Regina Elisabeta a II-a și-a dat, azi, acordul în privința căsătoriilor homosexuale în Anglia și Țara Galilor

loading...

Decizie istorică luată azi de Elisabeta a II-a. Regina și-a dat acordul în privința căsătoriilor homosexuale în Anglia și Țara Galilor.

regina anglieiMinisterul britanic al Culturii a anunțat că primele căsătorii homosexuale ar urma să aibă loc, cel mai devreme, în vara lui 2014.

Proiectul legislativ care a legalizat mariajele homosexuale a trecut, marți, de votul parlamentului britanic, asta în ciuda numeroaselor obstacole ridicate de conservatori.

Însă în Anglia, acest eveniment nu a stârnit interesul opiniei publice, întrucât homosexualii beneficiau deja de anumit drepturi, cum ar fi cel parental, iar din 2005 ei aveau dreptul să locuiască împreună în cadrul unui parteneriat civil.

Decizia Reginei vine după ce în luna mai 2013, președintele Franței, François Hollande a promulgat legea privind parteneriatele civile între persoanele de același sex.

Anglia devine a 15 ţară, în lume, care recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, după ce, în Europa, Olanda a fost prima care a dat tonul, legiferând acest drept cu 12 ani în urmă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata