Breaking news

Referendum ilegal în Crimeea. Localnicii votează alipirea la Rusia

loading...

Locuitorii din Crimeea votează azi prin referendum dacă alipesc peninsula la Rusia. Numai că scrutinul este ilegal, întrucât Parlamentul din Ucraina a dizolvat legislativul din Crimeea.

parlament crimeeaPeste un milion şi jumătate de alegători din Crimeea au început să voteze duminică în vederea unei alipiri la Rusia, într-un scrutin denunţat de întreaga lume, dar susţinut de Moscova.

Locuitorii peninsulei din sudul Ucrainei sunt invitaţi să aleagă între integrarea în Federaţia Rusă şi o autonomie mai largă în interiorul Ucrainei.

Numai că acest referendum decis de Parlamentul din Crimeea, este ilegal. Întrucât, sâmbătă, Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) a dizolvat sâmbătă Parlamentul regiuniii autonome separatiste Crimeea.

278 de deputaţi din cei 296, au votat adoptat pentru dizolvare. Hotărârea Parlamentului a intrat în vigoare imediat ce a fost adoptată.

Curtea Constituţională din Ucraina a declarat anterior neconstituţional referendumul din regiunea majoritar rusofonă.

Hotărârea celei mai înalte instanţe ucrainene face ca decretul Parlamentului din Crimeea privind organizarea referendumului prevăzut duminică asupra alipirii la Rusia sau extinderii autonomiei regiunii să nu mai producă efecte.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa  a anunțat sâmbătă că nu va trimite observatori în Crimeea, refuzând astfel să recunoască referendumul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata