Breaking news

Reding îl pune la punct pe premierul Angliei: Libera circulaţie în UE nu se negociază

loading...

David Cameron, premierul Marii Britanii a fost pus la punct de Comisarul European pentru Justiției, Viviane Reding care i-a transmis că libera circulaţie a persoanelor nu se negociază.

reding si cameronMarea Britanie vrea să prelungească restricțiile de liberă circulație și muncă pentru români și bulgari, după data de 1 ianuarie 2014, de frica unui val de imigranți din cele două țări.

Drept urmare, Comisarul Reding a transmis, miercuri, autorităţilor de la Londra că libera circulaţie a persoanelor nu se negociază, atât timp cât Marea Britanie este membră a UE şi a Pieţei Unice.

Libera circulaţie nu este negociabilă, atât timp cât sunteţi membri ai Uniunii, atât timp cât sunteţi membri ai Pieţei Unice. Nu înţeleg, pe de o parte, logica din punct de vedere politic, pentru că Marea Britanie a fost şi continuă să fie un mare promotor al extinderii (…) Marea Britanie a fost mereu în prima linie când s-a discutat despre o extindere. Şi când are loc o extindere, nu mai sunt mulţumiţi. Extinderea poate fi oprită, pentru că este o decizie unanimă. Pur şi simplu, dacă Marea Britanie zice «Nu» la o viitoare extindere, atunci aceasta nu va mai fi”, a declarat Viviane Reding.

Comisarul a mai precizat că sunt o mulţime de oameni de afaceri, turişti din Marea Britanie, bănci şi companii britanice care “profită de libera circulaţie pentru a se stabili inclusiv în România şi Bulgaria”.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că cetăţenii britanici sunt “profund îngrijoraţi” de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria şi a anunţat o serie de măsuri dure.

Noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni. Plăţile vor fi oprite după şase luni, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă “reală” de a se angaja. În plus, cei care nu îşi caută de muncă vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce mai devreme de 12 luni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata