Breaking news

Război total la Kiev în Ucraina. Cinci protestatari au murit iar alții 400 au fost răniți

loading...

Protestele din centrul Kievului au scăpat de sub control. Haosul domină capitala Ucrainei. Poliția a intervenit în forță și a ucis până acum cinci manifestanți iar alții 400 au fost răniți în urma confruntărilor violente cu forțele de ordine.

manifestanti impuscati la kievProtestele au luat amploare la Kiev şi au degenerat în lupte de stradă în ultimele 3 zile, după ce Guvernul a adoptat o lege care interzice manifestaţiile publice.

Poliția de la Kiev a scos pe străzi un vehicul blindat de luptă (APC) și a deschis focul asupra manifestanților după ce premierul Ucrainei Mikola Azarov, i-a avertizat pe protestatari că poliţia are autorizaţie să folosească forţa dacă nu părăsesc zona.

Polițiștii au folosit gloanţe de cauciuc şi grenade lacrimogene, iar manifestanţii au răspuns cu cocktailuri Molotov şi pietre. În urma acestor ciocniri violente, cinci protestatari au murit, dintre care trei fiind împușcați mortal de polițiști.

Polițiștii de la Kiev sunt filmați în timp ce bat cu bestialitate mai mulți protestatari, inclusiv pe câțiva dintre ei care erau căzuți la pământ.

Demonstraţiile au izbucnit în urmă cu două luni, după ce preşedintele a suspendat negocierile pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană le-a transmis oficialilor de la Kiev că le-ar putea impune sancţiuni dure în urma ultimelor violenţelor.

Ambasada americană de la Kiev a anunţat că a anulat vizele mai multor oficiali ucraineni care au legătură cu evenimentele violente, fără a preciza însă numele şi funcţiile acestora.

Preşedintele Ucrainei Victor Yanukovich a făcut apel la liderii opoziţiei să vină la negocieri şi să pună capăt violenţelor din stradă. Aceştia şi-au confirmat prezenţa la discuţii.

Canada ia în considerare “toate opţiunile” şi propune consultări cu Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru o reacţie puternică faţă de criza politică din Ucraina.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata