Breaking news

Război cibernetic între USA și Correa de Nord. Americanii au tăiat internertul coreenilor

loading...
0 7

Atacul cibernetic al hackerilor din Coreea de Nord asupra serverelor Sony Pictures, din cauza filmului parodie la adresa liderului Kim Jong-un, a primit replica americanilor. Aceștia au tăiat conexiunea la internet pentru Coreea de Nord.

Kim Jong-un - obama - internetRăzboiul rece dintre SUA și Coreea de Nord se mută acum în mediul virtual. Sâmbătă, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii.

Oficialii coreeni l-au făcut  “maimuţă” pe Obama, pentru că a încurajat cinematografele americane să proiecte filmul “The Interview” care-l parodiază pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Conexiunile la Internet nu funcţionează între Coreea de Nord şi restul lumii de câteva ore, fapt ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în SUA şi specializată în apărare cibernetică.

Coreenii au rămas fără internet la câteva zile după un avertisment al lui Barack Obama cu represalii americane ca răspuns la un atac cibernetic asupra Sony Pictuers, atribuit Phenianului.

Pelicula “The Interview” este sămânța de scandal cibernetic dintre SUA și Coreea de Nord. deranjați de comedia americanilor, în care liderul lor era ținta unui complot la CIA, care avea scopul de a-l asasina pe Kim Jong-un, coreenii au atacat cibernetic serverele Sony Pictures, compania care a produs filmul. Decizia a venit după apariţia mai multor mesaje de ameninţare la adresa lanţurilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula.

Washingtonul acuză Phenianul că a lansat o vastă operaţiune de piratare a reţelei Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru Crăciun a filmului “The Interview”, o parodie comică despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

După ce a anulat, iniţial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit şi a programat premiera în crica 300 săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a salutat decizia Sony Pictures de a difuza comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un într-un număr limitat de săli din Statele Unite ale Americii, ignorând astfel ameninţările cu represalii prin atacuri informatice ale piraţilor cibernetici care se identifică sub numele de Guardians of Peace. Obama criticase dur decizia Sony de a anula lansarea filmului.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că atacul cibernetic desfăşurat împotriva Sony Picture este un act de “vandalism cibernetic” şi nu un act de război.

FBI se va implica în acţiunile privind distribuirea controversatului film “The Interview”, comedia despre asasinarea liderul nord-coreean Kim Jong-un. Agenţi FBI vor vizita sau îi vor apela pe responsabilii celor aproximativ 200 de săli de cinema care au acceptat să lanseze filmul, pentru a-i avertiza că se expun unor posibile ameninţări.

Pe 24 noiembrie, Sony Pictures a fost ţinta unui atac informatic masiv revendicat de “GOP” sau “Guardians of Peace”, atribuit de către FBI Coreei de Nord. Atacul cibernetic fără precedent, s-a soldat cu blocarea sistemul informatic al Sony  şi cu difuzarea pe internet, ilegal, a cinci filme, unele dintre ele nelansate oficial. Dar şi la publicarea a numeroase documente şi e-mailuri interne și date privind vedetele care colaborează cu Sony Pictures.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata