Breaking news

CE amână raportul MCV pentru România până în 2014

loading...

Comisia Europeană a anunțat marți, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Marc Gray, că s-a decis amânarea publicării raportului MCV pentru România, din decembrie 2013, pentru începutul lui 2014.

romania UERaportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la “începutul anului 2014”, a anunţat marţi, Mark Gray.

Întrebat de sesizarea ActiveWatch şi a Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei privind situaţia de la DNA, oficialul european a precizat că următorul raport MCV va aborda şi acest subiect.

Nu sunt la curent cu această scrisoare. Dar ştiu că CE a primit o serie sesizări de la organizaţiile non-guvernamentale privind situaţia DNA din România din ultimele zile, provocată de unele dispute referitoare la numirea unor procurori (…) Comisia nu a comentat, nu comentează şi nu va comenta numirile individuale, cazurile particulare ale unor procurori. Nu acesta este rolul nostru. Comisia Europeană va aborda, cu siguranţă, situaţia de la DNA în următorul raport, care va fi publicat la începutul anului viitor”, a spus Gray.

ActiveWatch şi Asociaţia pentru Monitorizarea Justiţiei (AMJ) au sesizat Comisia Europeană în legătură cu declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la Lucian Papici, dar şi la alţi magistraţi implicaţi în dosarul “Referendumului”, reclamându-le ca “atacuri la adresa independenţei justiţiei”.

ActiveWatch şi AMJ s-au adresat preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding, comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, şi secretarului general al CE, Catherine Day.

Ponta a spus că Procurorul General, Tiberiu Nițu a făcut bine că l-a schimbat din funcția de șef al secției I DNA, pe procurorul Lucian Papici, întrucât era băsist.

Amânarea prezentării raportului MCV, presupune în mod automat și amânarea intrării României în spațiul Schengen.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata