Breaking news

Putin, declarație de război către Occident: Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare

loading...

Vladimir Putin a transmis ”partenerilor occidentali” să stea în banca lor și să nu se mai amestece între Rusia și Ucraina, pe motiv că cele două țări sunt aceeași națiune și că să nu uite faptul că Federația Rusă este una dintre cele mai mari puteri nucleare din lume.

vladimir putinPreședintele Rusiei a transmis un mesaj dur occidentalilor care poate fi interpretat și ca o declarație de război. Putin le spune europenilor și americanilor să stea în banca lor și să nu mai ajute Ucraina.

Ruşii şi ucrainenii sunt aceeaşi naţiune. Partenerii Rusiei ar trebui să înţeleagă că este cel mai bine să nu se pună cu noi. Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Aceasta este o realitate, nu sunt doar vorbe. Ne consolidăm mijloacele militare şi forţele armate. Ele devin tot mai compacte şi mai eficiente în acelaşi timp. Ele devin mai moderne prin furnizare de armament de ultimă generaţie. Continuăm să construim acest potenţial şi vom face astfel şi pe viitor”, a spus Vladimir Putin.

Liderii europeni se pare că au luat în serios declarațiile lui Putin și au decis să formeze rapid o forță sub egida NATO formată din circa 10.000 de militari din șapte țări.

Această forță militară comună va fi formată din unităţi aeriene şi navale, precum şi trupe la sol, având drept scop, consolidarea capacitatății NATO în faţa agresiunii Rusiei din Ucraina.

Marea Britanie, Danemarca, Letonia, Estonia, Lituania, Norvegia şi Olanda sunt cele șapte țări care vor forma această forță militară, la care s-ar putea alătura și Canada. Anunţul oficial privind crearea forţei militare va fi făcut săptămâna viitoare de premierul britanic David Cameron, în calitatea sa de gazdă a summitului NATO din Ţara Galilor.

În timp ce Băsescu susține ajutor militar din partea NATO și UE pentru Ucraina, premierul Ponta a solicitat prudență din partea României în privința unui ajutor militar către țara vecină.

Încă de joi, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a declarat că peste 1000 de militari ruși au pătruns pe teritoriul țării sale împreună cu tehnică militară. Iar sâmbătă Poroșenko a anunțat că tancurile ruse au distrus toate locuințele din orașul ucrainean Novosvitlivka și au determinat forţele ucrainene să se retragă. Drept urmare, Poroșenko a cerut ajutor militar UE și NATO.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata