Breaking news

Principesa Irina a României scapă de închisoare pentru că și-a recunoscut vina

loading...

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai I, a scăpat de închisoare. Și asta pentru că a făcut înțelegere cu procurorii și a pledat vinovată în dosarul dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi în statul american Oregon.

principesa irinaIrina Walker şi soţul ei, John Walker, au căzut la pace cu procurorii americani, și-au recunoscut vina și astfel scapă de închisoarea cu executare.

În urma înțelegerii cu procurorii, principesa Irina va primi trei ani de închisoare cu suspendare, întrucât a scăpat de două acuzații cu privire la utilizarea cocoşilor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor. dar va trebui să plătească o amendă administrativă de 200.000 de dolari, reprezentând profitul realizat din luptele ilegale de cocoși.

Soţii Walkers au fost arestaţi după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 – aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocoşii aveau ataşate cuţite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare şi li se vindea mâncare şi băutură.

Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe de situaţia creată privitor la principesa Irina, fiica sa, şi are încredere că instanţele statului Oregon vor soluţiona în cel mai just  mod cu putinţă acest caz.

Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală apreciază eforturile tuturor celor implicaţi, precum şi ale sistemului judiciar american de a duce la bun sfârşit procedura judiciară, cu respectarea dreptului la apărare, având încredere că instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz„, se precizează în comunicatul publicat, joi, pe site-ul Familiei Regale.

Sentinţa definitivă va fi dată de un judecător federal pe data de 22 octombrie 2014.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata