Breaking news

Primarul din Chişinău, arestat la domiciliu. Liberalii se retrag din Guvern

loading...

Scandal uriaş în Republica Moldova. Primarul oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă a rost arestat la domiciliu pentru 30 de zile într-un dosar de corupţie. Liberalii au anunţat că părăsesc Guvernul din cauza arestului primarului. Consilierul lui Dodon are mari şanse să ajungă primar interimar al Capitalei Republicii Moldova.

Dorin-ChirtoacaProcurorii au cerut un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, însă magistrații au optat pentru măsura arestului la domiciliu. După ședința de judecată, Dorin Chirtoacă a refuzat să facă vreun comentariu.

În fața judecătoriei Buiucani, mai mulți membri ai PL au venit sa-și manifeste sprijinul pentru primarului general al Chișinăului.

Dorin Chirtoacă a fost reținut joi seara de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după patru ore de percheziții în biroul sau de la primărie și de la domiciliul său.

Tot vineri instanța a emis mandate de arestate pe termen de 30 de zile pe numele consilierilor municipali Ghenadie Dumanschi și Oleg Onișcenco. Aceștia vor fi plasați în Izolatorul de detenție preventivă nr. 13 din Chișinău.

Liberalii din Republica Moldova au anunţat că se retrag de la guvernare, după ce primarul Chişinăului a fost arestat. Este vorba despre 3 miniştri şi grupul din parlament care asigură majoritatea. Aceasta nu se va pierde, dar va fi la limită: 51 de parlamentari, cel puţin pentru moment.

Deputaţii liberali au boicotat şedinţa în care premierul Filip a prezentat un Raport despre guvernare. El a îndemnat la calm şi a spus că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

Preşedintele liberalilor din Republica Moldova, partid din care face parte şi Dorin Chirtoacă, a explicat gestul retragerii din guvern.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova: “Chipurile, se luptă cu corupția. Dar, de fapt, se luptă cu Partidul Liberal. Se luptă pentru a compromite acest partid, care și-a asumat idealul național, unirea Republicii Moldova cu România”.

Situaţia este complicată la primăria Chişinăului, unde au avut loc arestări în lanţ, în ultimul timp. Practic, autoritatea executivă locală este decapitată şi se aşteaptă numirea unui interimar. Printre numele vehiculate este şi cel al purtătorului de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, care este şi consilier municipal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata