Breaking news

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a demisionat, asumându-și responsabilitatea naufragiului feribotului

loading...

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a demisionat duminică, asumându-şi personal responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol, soldat cu peste 300 de morţi şi dispăruţi.

Chung Hong-wonChung Hong-won şi-a anunţat demisia duminică, în direct, la televiziune.

Îmi cer scuze pentru că am fost incapabil să împiedic producerea acestui accident şi incapabil să-i gestionez corect urmările”, a declarat el. “Consider, în calitate de premier, că este necesar să îmi asum responsabilităţile şi să demisionez“, a continuat Chung Hong-won.

Guvernul şi cele mai multe dintre instituţiile vizate au fost criticate dur de către familiile victimelor care acuză autorităţile că au exagerat amploarea intervenţiei, la nivel declarativ, în comparaţie cu mijloacele angajate în mod real.

Numărul persoanelor declarate moarte a ajuns la 187, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat sâmbătă. Însă 115 persoane sunt date dispărute, în continuare, blocate în epava feribotului Sewol, care s-a scufundat pe 16 aprilie, dimineaţa, cu 476 de persoane la bord, dintre care 325 erau liceeni care efectuau o excursie şcolară către Insula Jeju.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata