Breaking news

Premierul Moldovei i-a cerut lui Putin să retragă armata rusă din Transnistria

loading...

Premierul moldovean a solicitat omologului său rus, să retragă trupele ruse de pe teritoriul republicii Moldova, însă  Putin nu a avut nicio reacţie faţă de noua cerere a guvernului de la Chişinău.

vladfilat.putinPremierul Republicii Moldova Vlad Filat i-a cerut omologul său rus Vladimir Putin, în cursul întrevederii bilaterale avute vineri seară la summitul CSI de la Sankt Petersburg, ca Moscova să îşi retragă trupele din stânga Nistrului, transmite realitatea.net.

El a precizat că Putin nu a avut nicio reacţie faţă de noua cerere a guvernului de la Chişinău. “Nu am ajuns să văd entuziasm sau soluţii. Am transmis mesajul foarte clar, acest mesaj a fost recepţionat fără ca să pot spune că am convenit asupra unei soluţii”,a declarat Vlad Filat într-un interviu acordat luni postului Europa Liberă.

Premierul Vlad Filat a reiterat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, necesitatea retragerii muniţiilor şi trupelor ruse de pe teritoriul R.Moldova, pronunţându-se, totodată, pentru transformarea actualei misiuni de menţinere a păcii din Transnistria într-una civilă multinaţională cu mandat internaţional.
Reacţia Guvernului Republicii Moldova a intervenit după ce preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici, au semnat la Kiev o declaraţie prin care îşi afirmă sprijinul pentru rezolvarea conflictului transnistrean şi optează pentru soluţionarea paşnică a acestuia.

În acelaşi timp, premierul Filat s-a arătat nedumerit de declaraţiile despre instabilitatea politică din R. Moldova făcute de Vladimir Putin într-un interviu pentru un post de televiziune rus. Întrebat despre discuţiile bilaterale pe care le-a avut cu premierul Vladi Filat la Sankt Petersburg, Putin a comparat situaţia politică instabilă din Republica Moldova cu cea din Kîrgîzstan.

Republica Moldova îşi construieşte relaţiile cu Rusia în baza unui parteneriat strategic, a declarat premierul Vlad Filat vineri seară, în cursul întrevederii cu omologul său rus, Vladimir Putin, după summitul şefilor de guvern din ţările membre CSI, care a avut loc la Sankt Petersburg. “În acţiunile noastre noi ne bazăm pe un parteneriat strategic cu Rusia”, a spus Filat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata