Breaking news

Premierul Letoniei a demisionat în urma catastrofei din Riga, soldată cu 54 de morţi

loading...

Valdis Dombrovskis, premier al Letoniei, a demisionat miercuri, în urma catastrofei soldate cu 54 de morţi după surparea acoperişului unui supermarket la Riga.

premier letonia demisieTragedia a avut loc pe 21 noiembrie la Riga, unde acoperișul centrului comercial, exploatat de Maxima, s-a prăbușit peste clienții aflați la cumpărături.

În momentul tragediei aveau loc lucrări la acoperiş pentru a-l transforma în grădină suspendată, cu arbuşti şi o zonă de joacă pentru copii.

Din cauza acestei tragedii, premierul Letoniei și-a dat demisia.

Guvernul îşi asumă responsabilitatea politică pentru tragedie”, a declarat pentru AFP Martins Panke, precizând că premierul a anunţat această decizie în urma unei întâlniri cu preşedintele Andris Berzins.

Preşedintele Andris Berzins nu a ezitat, cu o zi înainte, să vorbească despre “crimă”, referitor la această tragedie: Acest dosar trebuie considerat o crimă a numeroase persoane fără apărare, care necesită o reacţie adecvată”, a declarat el, subliniind că “este un caz complex, care nu poate fi calificat drept catastrofă naturală sau ghinion, deoarece natura nu a jucat niciun rol aici.

Poliţia letonă lucrează asupra a trei ipoteze pentru a stabili cauzele accidentului: concepţia clădirii, construcţia şi noile elemente care au fost instalate pe acoperiş.

Centrul comercial, exploatat de marca Maxima, a doua în ţară, a fost construit în 2011 şi a fost selectat pentru un premiu de arhitectură.

Letonia și-a redobândit independenţa în 1991, are o populație de 2.2 milioane de locuitori iar din 2004 este membră a Uniunii Europene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata