Breaking news

Prăjituri cu bacterii din fecale, retrase de la comercializare din magazinele IKEA

loading...

IKEA a retras de la vânzare celebrele prăjituri cu migdale numite Chokladkrokant, după ce autoritățile chineze au descoperit în acestea o bacterie care este prezentă de obicei în fecale.

prajituri ikeaDupă scandalul cărnii de cal în chiftelele suedeze, IKEA se confruntă cu o problemă și mai mare: prăjituri contaminate cu materii fecale.

Din cauza aceste probleme uriașe, gigantul suedez de mobilă Ikea a anunţat azi că va retrage din restaurantele sale cu autoservire din 23 de ţări tarte în care autorităţile sanitare chineze au descoperit bacterii care sunt în general dovada unei contaminări cu fecale.

IKEA susține că 1.800 de prăjituri Chokladkrokant, care conțineau cremă de unt, caramel, migdale și ciocolată, au fost distruse după ce autoritățile vamale din China au descoperit că ele conțineau o bacterie prezentă, de obicei, în fecale.

Aceste prăjituri nu au ajuns niciodată în magazinele noastre. Acum facem investigații pentru a vedea cum a ajuns această bacterie în prăjituri și dacă astfel de prăjituri au fost trimise și în alte țări”, a declarat Ylva Magnusson, purtătorul de cuvânt al companiei.

Retragerea prăjiturilor survine după ce săptămâna trecută, IKEA a oprit de la comercializare chifteluțele din 25 de țări, după ce autoritățile din Cehia au găsit în ele carne de cal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata