Breaking news

Potop în California!

loading...

furtuna.Vânt puternic și ploi torențiale s-au înregistrat și ieri în California, pentru a cincea zi consecutivă, determinând autoritățile să declare stare de urgență și să avertizeze populația pentru posibile inundații și alunecări de teren.

Aproape 800 de locuințe de pe colinele ce înconjoară orașul Los Angeles au fost evacuate din cauza furtunilor ce au dus printre altele la întreruperi de curent și perturbări ale transportului. Mai bine de 30 000 de locuințe și societăți au fost private de electricitate și un număr mare de școli au fost închise.

Pericolul de alunecări de teren este cu atât mai ridicat cu cât o mare parte din vegetația din aceste locuri a fost distrusă în urma incendiilor de anul trecut.

Valuri de mai bine de 7 metri au invadat plajele californiene, iar în zonele de munte căderile de zăpadă au dus la închiderea unui drum inter-statal.

În orașul Palm Springs, spre exemplu, s-au înregistrat precipitații echivalente cu jumătate din precipitațiile medii anuale în această zonă. Aici au fost înregistrate și două decese cauzate de furtuni, una dintre victime fiind un tânăr de 21 de ani peste casa căruia s-a prăbușit un copac.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata