Breaking news

Poroșenko alături de mii de oameni au participat la Kiev la Marşul Demnităţii

loading...

Sute de mii de oameni, alături de președintele Petro Porosenko și numeroși lideri europeni, au participat duminică la Kiev la Marșul Demnității, prin care s-a comemorat un an de la EuroMaidan, în urma căruia a fost răsturnat regimul prorus condus de Viktor Ianukovici.

porosenko - marsul demnitatiiPetro Porosenko, împreună cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au participat la marşul din Piaţa Independenţei din Kiev, pentru a marca un an de la înlăturarea fostului regim condus de Viktor Ianukovici.

Viktor Ianukovici, aflat în Rusia, a promis “să revină” la conducerea țării pentru “a face mai ușoară viața în Ucraina”.

În timp ce la Kiev, oamneii protestatu pașnic pentru a comemora victimele EuroMaidanului, la  Moscova, aproximativ 35.000 de manifestanți au participat sâmbătă la un marș “anti-Maidan”, denunțând “haosul” din Ucraina pe care ei îl impută responsabilității Occidentului. În cadrul demonstrației au fost distribuite manifeste pe care imaginea președintelui american Barack Obama apărea sub titlul “Vestul încearcă să facă să cadă regimul lui Putin și să stranguleze Rusia”.

Iar în orașul Harkov, trei persoane au decedat în timpul unui marș patriotic de comemorare a EuroMaidanului. Oamenii au murit după ce o bombă a fost detonată în mijlocul mulțimii.

Insurgenții proruși nu au oprit complet tirurile în estul Ucrainei, în pofida acordurilor convenite de cele două tabere cu privire la retragerea armelor grele începând de duminică.

Protestele din Piaţa Independenţei din Kiev, soldate cu peste 100 de morţi, au dus pe 22 februarie 2014 la înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.

Înlăturarea lui Ianukovici a avut un efect nefast pentru Ucraina. Rusia a anexat insula Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morţi și mii de răniți și refugiați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata