Breaking news

Peste 3.600 de cereri de acreditare la Vatican pentru alegerea noului Papă

loading...

Demisia lui Papa Benedict și alegerea altui Suveran Pontif a stârnit un interes enorm în mass media din întreaga lume. Astfel că la Vatican au fost trimise 3.641 de cereri de acreditare din 61 de ţări.

acreditare jurnalisti vaticanPurtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, spune că aceste cereri, care nu îi includ pe corespondenţii acreditaţi în mod regulat la Vatican, provin de la un total de 668 de mijloace de informare care lucrează în 24 de limbi.

2.470 de cereri de acreditare se referă la echipe de televiziune, 336 la presa scrisă, 156 pentru foto, 231 pentru radio şi 115 pentru pagini de internet.

Retragerea istorică şi fără precedent a lui Benedict al XVI-lea a suscitat un interes foarte mare din partea unor mijloace de informare care nu urmăresc în mod normal actualitatea de la Vatican.

Joi seară, Papa Benedict a părăsit Vaticanul cu un elicopter și s-a mutat pentru două luni la reşedinţa Castel Gondolfo, înainte de intrarea în vigoare a demisiei sale, joi la ora 20.00 (21.00, ora României).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata