Breaking news

Peste 500 de morți la Cairo în urma confruntărilor violente cu forțele de ordine

loading...

Un nou val de confruntări violente în Egipt între protestatari și forțele de securitate egiptene, s-a soldat cu peste 500 de persoane, dintre care 43 de poliţişti, şi-au pierdut viaţa în confruntări violente şi 3.572 au fost rănite, în întreaga ţară. 

confruntari violente cairoIntervenţia de miercuri dimineaţă a forţelor de securitate egiptene împotriva simpatizanţilor fostului preşedinte Mohamed Morsi, adunaţi în două pieţe din Cairo, a ajuns la 525 de morţi şi 3,572 de răniţi.

Urmare a acestui bilanț însângerat,Vicepreşedintele Egiptului, Mohamed ElBaradei, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează.

Ministerul egiptean de Interne a anunţat la rândul său că şase membri ai forţelor de ordine au fost ucişi şi 66 răniţi în timpul intervenţiei împotriva protestatarilor

Manifestanţii vorbesc despre un bilanţ de 2.200 de morţi şi 10.000 de răniţi, cifre imposibil de confirmat de surse independente.

Anterior, un corespondent al agenţiei France Presse a afirmat că a numărat 124 de cadavre la trei morgi improvizate, aceste victime provenind doar dintr-una din cele două pieţe.

Ministerul Afacerilor Externe reacționează la tragedia din Egipt și a precizat prin intermediul unui comunicat de presă, remis exclusivNEWS.ri, că: urmăreşte cu preocupare evoluţiile din Egipt şi deplânge pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile materiale. Ministerul Afacerilor Externe român susţine apelul Înaltului Reprezentant UE Catherine Ashton privind necesitatea ca toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere pentru stoparea confruntărilor violente şi restabilirea calmului. De asemenea, reiterează necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului şi libertăţilor cetăţeneşti şi încurajează dialogul dintre toate părţile implicate pentru identificarea soluţiilor optime pentru reluarea procesului politic de tranziţie democratică. Ambasada României la Cairo este în contact cu cetăţenii români prezenţi în Egipt şi este pregătită să acţioneze în funcţie de situaţie pentru a le acorda ajutorul necesar, în caz de nevoie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata