Breaking news

Pescărușul așezat pe coșul Capelei Sixtine, semn rău la Vatican?!

loading...

Cu câteva ore înainte ca noul Suveran Pontif să fie ales, un pescăruș s-a așezat pe coșul Capelei Sixtine, pe unde curge fumul care anunță rezultatul votului cardinalilor reuniți în conclav.

pescarus la vaticanAșezarea unui pescăruș pe coșul Capelei Sixtine de la Vatican, cu câteva ore înainte de a afla decizia cardinalilor electori, este interpretat ca un semn rău.

Și asta pentru că în luna ianuarie 2013, porumbelul păcii eliberat de la balconul Vaticanului, de către Papa Benedict al XI-lea a fost atacat de un pescăruș și era cât pe ce să fie ucis de acesta.

Pescărușul a prevestit miercuri faptul că pe seară, cei 115 cardinali electori reuniți în a doua zi de conclav, vor alege un nou Papă.

 

După a cincea rundă de vot, cei 115 cardinali l-au ales în funcția de Suveran Pontif pe Jorge Mario Bergolio, Arhiepiscop de Buenos Aires.

Jorge Mario Bergolio s-a născut la Buenos Aires la 17 decembrie 1936, și după ce a fost ales Papă și-a luat numele de Francisc, fiind cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Catolice, și primul din istorie care provine din America Latină.

Arhiepiscopul de Buenos Aires, Jorge Mario Bergolio este primul Papă iezuit din istorie.

Jorge Mario Bergolio s-a născut într-o familie de italieni care au emigrat în Argentina, a urmat școala tehnică, având diplomă de chimist, abia la vârsta de 21 de ani urmând cursurile Seminarului.

Noul Papă nu are un plămân, pentru că i-a fost extras în copilărie în urma unei infecții puternice.

Jorge Mario Bergolio a fost creat cardinal de către Papa Paul al II-lea, în anul 2001.

Alegerea lui Jorge Mario Bergolio a fost o mare surpiză întrucât acesta nu se număra printre cardinalii favoriți.

Italianul Angelo Scola era dat drept favorit la câștigarea scaunului de Suveran Pontif, pe următoarele locuri clasându-se brazilianul Odilo Scherer, Peter Turkson şi canadianul Marc Ouellet.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata