Breaking news

Pericol de călătorie în Chile din cauza erupției vulcanului Villarica

loading...

Vulcanul Villarica, situat la  83 km de oraşul Temuco, în sudul Republicii Chile, a erupt marți dimineață. Din cauza cutremurelor produse de erupția vulcanului, autoritățile chiliene au instituit cod portocaliu de alertă în zonă.

eruptie vulcanMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Chile că la data de 3 martie 2015 a erupt vulcanul Villarica, situat la 83 km de oraşul Temuco, în sudul ţării, într-o zonă cu o mare afluenţă de turişti.

Erupţia vulcanului Villarica este monitorizată de autorităţile locale încă din data de 6 februarie 2015. Din cauza activităţii seismice mai accentuate în ultimele zile, la 2 martie 2015 autorităţile chiliene au instituit o alertă de cod portocaliu.

De asemenea, în această perioadă, sunt limitate zborurile la nivel naţional, fapt pentru care potenţialii turişti pot întâmpina dificultăţi pe itinerarele de transport aerian.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români, care doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Chile, să contacteze din timp autorităţile locale, agenţiile de turism sau Ambasada României la Santiago de Chile şi să consulte pagina de Internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata