Breaking news

Pavel Filip este noul prim ministru al Republicii Moldova

loading...

Parlamentul Republicii Moldova a votat miercuri, cabinetul condus de Pavel Filip. Astfel că după o pauză de trei luni de scandaluri, interimate şi incertitudine, Moldova are Guvern.

pavel filipParlamentul de la Chișinău a acordat miercuri, votul de învestitură Guvernului condus de Pavel Filip.

După o şedinţă care a durat doar 2 de minute, Guvernul a primit votul a 57 de parlamentari şi astfel a fost validat de Parlament.

‘Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău’, a declarat Pavel Filip la finalul votului.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, Preşedintele urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniștri vor depune jurământul de credință în fața președintelui țării, iar din acel moment noul executiv își începe activitatea oficial.

Liderul partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a îndemnat mulțimea adunată în jurul parlamentului să înconjoare clădirea. Mulțimea scandează ‘Rușine’, ‘Trădători’ și cere anularea votului.

Pavel Filip, ministrul în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, a fost desemnat de către președintele Nicolae Timofti drept candidat la funcția de premier la 15 ianuarie. El este susținut de o majoritate parlamentară formată din deputații democrați, cei liberali, foștii deputați comuniști și un grup de parlamentari liberal-democrați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata