Breaking news

Pavel Filip, desemnat primi ministru al Republicii Moldova, după ce Ion Păduraru a renunțat la nominalizare

loading...

Continuă sarabanda nominalizărilor și retragerilor din postul de premier al Republicii Moldova. Ion Păduraru a decis să se retragă din postul de premier al Republicii Moldova, la doar o zi după ce a fost desemnat de preşedintele Nicolae Timofti.

pavel filipMoldovenii nu reușesc să se înțeleagă asupra unui premier. După demiterea Guvernului condus de Valeriu Streleț, pe 29 octombrie 2015, și după ce pe 4 ianuarie 2016, Ioan Sturza a anunțat că renunţă la sarcina formării Guvernului Republicii Moldova, azi, și Ion Păduraru a renunțat la nominalizare.

“În dimineaţa acestei zile şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat. Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele ţării urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocierile cu grupurile parlamentare. Este o situaţie clară de confuzie. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe”, a declarat Ion Păduraru.

O nouă majoritate parlamentară, formată de 55 de deputaţi, şi-a înregistrat declaraţia la Preşedinţia Republicii Moldova pentru susţinerea candidatului propus de Partidul Democrat (PDM) Pavel Filip, pentru funcţia de premier.

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a anunţat că formaţiunea sa nu îl va susţine pe Ion Păduraru în funcţia de prim-ministru, precizând că acest pas duce ţara spre alegeri parlamentare anticipate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata