Breaking news

Patru alpiniști utilitari au fost îngerii care au scos românii căzuți în prăpastia din Muntenegru

loading...

Patru alpiniști utilitari sunt îngerii care i-au scos duminică, pe românii căzuți cu autocarul în prăpastia din Muntenegru. Unul dintre ei, Danilo Pot, medic de profesie, a coordonat scoaterea românilor din prăpastie.

alpinisti utilitari muntenegruCei 29 de români care au supraviețuit tragediei de duminică din Muntenegru, sunt în viață și datorită celor patru alpiniști utilitari care s-au aflat în zona accidentului și au coborât în prăpastie după victime.

Ajutați de peste 100 de persoane, cei patru alpiniști au scos din mașinile lor tot echipamentul utilitar și au coborât în prăpastie fără să se gândească că își pun viața în pericol.

Alpiniștii au povestit la Antena 3, că frânghiile lor erau lungi de 70 de metri și au fost aruncate în prăpastie și cu ajutorul lor au scos, rând pe rând, românii aflați în autocar.

Celor patru alpiniști li s-au alăturat în scurt timp oamenii care au oprit pe pod să vadă ce s-a întâmplat. Cu ajutorul frânghiilor, alpiniștii și localnicii din Muntenegru au format un lanț uman care a scos rând pe rând, românii căzuți în prăpastie.

Unul dintre cei patru alpiniști utilitari era și medic, acesta a stabilit prioritatea scoaterii victimelor, în funcție de cât de grave erau.

”Am trecut pe acolo întâmplător, la circa 10 15 minute de la producerea accidentului. Ne întorceam din excursia pe care am făcut-o în nodul țării unde am făcut cățărări. Conduceam cu atenție pentru că plouase, era umed pe jos și drumul alunecos. Am ieșit din tunel și am văzut mulți oamenei adunați pe pod, și nu știam ce se întâmplă. Am văzut parapetul rupt și mi-am dat seama că a fost un accident, dar am crezut că este unul ușor. Nici nu se vedea autobuzul pentru că era în râpă. Toți oamenii care s-au oprit la locul accidentului au coborât în râpă și am transportat răniții din mână în mână. Nu am putut face prea mare lucru acolo în râpă, ca doctor doar am decis ce persoană era scoasă prima și pe care o scoatem mai târziu. Am agățat oamenii de frânghii și i-am scos de acolo”, a declarat Danilo Pot, medicul alpinist pentru Antena 3.

Românii supraviețuitori ai tragediei, se pot considera norocoși pentru că cei patru alpiniști, adevărați îngeri, au trecut pri zonă și au sărit să-i scoată din prăpastia adâncă de 70 de metri.

Alpiniștii au continuat să ajute la scoaterea victimelor și în momentul în care au sosit echipajele de intervenție muntenegrene.

Nici până la această oră, autoritățile muntenegrene nu au reușit să scoată din prăpastie autocarul. În urma tragediei de duminică, 18 români și-au pierdut viața iar alții 29 au fost grav răniți. Toși au fost aduși, marți seară, cu trei avioane militare, în România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata