Breaking news

Patriarhul ortodox Bartolomeu I merge la Vatican la înscăunarea Papei Francisc

loading...

Premieră la Vatican. Liderul ortodocșilor din lumea întreagă, Bartolomeu I,  înaltul prelat ortodox al Patriarhiei Ecumenice stabilite la Istanbul, este prezent azi la ceremonia de întronizare a Papei Francisc.

bartolomeu I si papa franciscRelațiile dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică devin tot mai strânse. După premiera din 1999 când Papa Ioan Paul al II-lea a venit în România, o țară majoritară ortodoxă, azi Bartolomeu I este prevent la Vatican la ceremonia de înscăunare a noului Suveran Pontif.

Vreau să îmi exprim speranţa şi încrederea că Sfântul Părinte va contribui la pacea unei omeniri deja împovărate, a săracilor şi a celor suferinzi„, a scris Bartolomeu I în scrisoarea sa de felicitare pentru Papa Francisc I.

Patriarhul de la Constantinopol a mai spus că noul Papă “va da un nou impuls călătoriei celor două Biserici către unitate“.

Marea Schismă din 1054 a însemnat divizarea creştinismului calcedonian între ramurile de Est (greacă) şi de Vest (latină), care mai târziu au devenit Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică.

Peste un milion de credincioși romano-catolici din lumea întreagă și 130 de șefi de stat și de guvern participă azi la ceremonia de întronizare a Papei Francisc la Vatican.

loading...
1 Comentariu
  1. gigi spune

    ce treaba au ereticii cu ortodocsii?catolicii sunt ANATEMA!!!ce se urmareste ?patriarhul ecumenic si papa?!!!ori ortodox ,ori catolic.nu se poate si cu Hristos si cu mamona.oamenii simpli se smintesc dar vai de cel prin care vine sminteala ,mai bine si ar lega o piatra de gat si s ar arunca in mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata