Breaking news

Pasagerii despăgubiți, dacă a întârziat avionul

loading...

Dacă un avion întârzie decolarea peste trei ore fațăd e ora oficală anunțată, firmele de transport aerian sunt bune de plată conform unei decizii a Curţii Europene de Justiţie.

aeroportul-otopeni-pasageriDacă ați așteptat mai bine de rtei ore în aeroport decolarea avionului la care ați cumpărat deja bilet, puteți cere daune firmei de transport aerian. În funcție de distanța pe care o aveți de parcurs cu avionul veți fi despăgubit fie cu 250 euro pentru 1.500 Km sau 600 euro pentru 4.500 de Km. Dreptul la despgubire al pasagerilor a fost introdus în legislaţia comunitară încă din 2004, însă doar  în noiembrie 2008, a început să fie pus în practică printr-o de o decizie  a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) de la Luxembourg. CEJ a decis că o întârziere de trei ore este echivalentă cu o anulare a zborului, aşadar atrage o compensaţie similară.

La nivelul celor 27 de state UE, mii sau chiar zeci de mii de oameni au fost afectaţi de o întârziere la un moment dat. Situaţia devine şi mai grea pentru companii, din moment ce reclamanţii pot depune plângeri pentru fapte petrecute cu până la cinci ani în urmă!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata