Breaking news

Britanicii nu vor război cu Siria. Parlamentul a respins solicitarea lui David Cameron

loading...

Parlamentul britanic se opune unei intervenții militare în Siria. Legislativul a respins, joi seară, planurile premierului David Cameron.

parlament britanicPremierul britanic a fost înfrânt în Parlamentul Marii Britanii, care a respins solicitarea privind intervenția militară în Siria, ca urmare a folosirii armelor chimice împotriva populației.

Moţiunea Cabinetului a fost înfrântă în Camera Comunelor (camera inferioară) cu 285 de voturi împotrivă, faţă de 272 pentru, potrivit BBC News.

Legislativul a cerut asigurări că David Cameron nu va încerca să meargă mai departe cu planurile de intervenţie fără a cere un nou vot în Parlament.

Un al doilea vot în legislativul englez pe tema intervenţiei în Siria depinde de concluziile raportului ONU.

Și membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie) au amânat o decizie privind draftul lui Cameron până la primirea raportului experţilor.

Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata