Breaking news

Papa Ioan Paul al II-lea, sanctificat la Vatican

loading...

Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Ioan al XXIII-lea sunt sanctificați azi la Vatican, în cadrul unei slujbe susținute de Papa Francisc și Papa Benedict al XVI-lea.

papa ioan paul al II-leaPremieră istorică la Vatican. Pentru prima oară în istoria sa, Biserica Catolică sanctifică în acelaşi timp doi foşti papi, iar slujba este oficiată de doi Papi.

Papa Francisc i-a declarat sfinți duminică, în Piața Sf. Petru, pe Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea, în fața unei mulțimi de sute de mii de credincioși veniți din întreaga lume.

Sute de mii de pelerin au venit astăzi la Vatican, în piaţa San Pietro, pentru a participa la slujba de sanctificare a foştilor pontifi Ioan Paul al II-lea şi Papa Ioan al XXIII-lea.

150 de cardinali, 1.000 de episcopi, 6.000 de preoţi din lumea întreagă vor asista la mesa în aer liber, în faţa celebrei bazilici din Vatican. În total, 93 de delegaţii oficiale, printre care 24 şefi de state şi capete încoronate, vor asista la această slujbă care va avea o durată de două ore.

Fostul papă, Benedict al XVI-lea, nu se va afla la altar în timpul ceremoniei, ci se va aşeza în rândul celor 150 de cardinali şi al celor 1.000 de episcopi care vor participa la slujbă.

Având în vedere că un nou papă este ales abia după moarte predecesorului, prezenţa Papei Francisc şi a Papei Benedict al XVI-lea la acest eveniment este una cu totul neobişnuită. Acesta din urmă a renunţat la locul său din fruntea Bisericii Catolice la începutul anului 2013.

În faţa sutelor de mii de credincioşi veniţi din Italia, Polonia şi din alte ţări – şi a altor câteva sute de milioane în faţa televizoarelor şi în cinematografe din 20 de ţări, cu ochelari 3D -, primul papă latino-american din istorie va canoniza, duminică, în piaţa Sf. Petru, doi papi: Giuseppe Angelo Roncalli, cel care a organizat Conciliul Vatican II (1962 – 1965), care a deschis Biserica Catolică spre lume şi spre alte religii, şi Karol Wojtyla, un promotor de tip “globe-trotter” al catolicismului şi care a contribuit la prăbuşirea comunismului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata