Breaking news

Papa Ioan Paul al II-lea riscă să nu fie sanctificat

loading...

Scandalul din ultimele luni legat de abuzurile sexuale produse de preoți catolici are efect negativ și asupra Papei Ioan Paul al II-lea care riscă să nu fie sanctificat ca urmare a faptului că ar fi ascuns abuzurile preoților catolici.

mainUnii critici care spun că Papa Ioan Paul al II-lea ar fi fost principalul vinovat în mascarea cazurilor de abuz sexual din cadrul Bisericii Catolice. Învinuirile din ultimele luni ar putea afecta procesul de beatificare a Papei care este programat pentru luna octombrie a acestui an.

Când Papa Ioan Paul al II-lea a murit acum cinci ani , mulţimea care s-a înghesuit în piaţa Sfântul Petru pentru înmormântarea sa l-a aclamat “Santo subito (Sfânt acum!)” într-un tribut spontan adus carismei sfântului pontif polonez.

Presupunerile conform cărora ultimul Pontif ar fi blocat o anchetă asupra unui cardinal pedofil, în ciuda acuzaţiilor că a molestat băieţi şi a acoperit nenumărate cazuri de abuz în timpul papalităţii sale de 26 de ani, au format un nor pe calea sa către beatificare. Cea mai serioasă acuzaţie este făcută asupra cardinalului Hans Hermann Groer, un prieten austriac al Papei Paul, care ar fi abuzat 2.000 de băieţi de-a lungul anilor, dar niciodată nu a primit o sancţiune de la Roma.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata