Breaking news

Papa Francisc vrea o Biserică Catolică săracă pentru săraci

loading...

Papa Francisc, proaspăt ales în funcția de Suveran Pontif, a declarat sâmbătă la Vatican, că vrea o Biserică săracă, pentru săraci.

papa franciscPapa Francisc I, s-a întâlnit astăzi la Vatican cu reprezentanții  presei din toată lumea. În cadrul conferinței de presă, Papa le-a spus jurnaliștilor cum și-a ales numele de Francisc.

”În timpul alegerii, mă aflam alături de arhiepiscopul din São Paulo Claudio Hummes, un mare prieten (…). Atunci când lucrurile au devenit periculoase, el m-a consolat. Când voturile (în favoarea mea) au atins două treimi, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus «Nu îi uita pe săraci!»Imediat, în legătură cu săracii, m-am gândit la Francisc din Assisi (…), omul sărăciei, omul păcii. Francisc este numele păcii, aşa mi-a intrat în inimă acest nume, a spus Papa Francisc în fața jurnaliștilor de la Vatican.

După care, Suveranul Pontif le-a mărturistit jurnaliștilor faptul că el își dorește o biserică pentru săraci.

”Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci”, le-a spus Papa Francisc jurnaliştilor.

Suvernaul Pontif a mulţumit presei pentru modul în care a relatat lumii evenimentele prin care a trecut Biserica Catolică în ultimele zile.

Papa Francisc a făcut o paralelă cu biserica, spunând că şi presa încearcă să transmită un mesaj: de adevăr, frumuseţe şi bunătate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata