Breaking news

Papa Francisc, succes nebun în Brazilia. 3 milioane de oameni l-au întâmpinat pe plaja Copacabana

loading...

Papa Francisc, șef al Bisericii Catolice de doar patru luni de zile, este extrem de iubit de credincioși. Dovada cea mai recentă o reprezintă cele peste trei milioane de persoane care s-au înghesuit duminică pe plaja Copacabana, unde s-au rugat împreună cu Suveranul Pontif.

papa francisc in braziliaPapa Francisc a avut un succes nebun în prima sa vizită în străinătate, în calitate de Suveran Pontif, chiar pe continentul său de origine, unde a participat la Ziua Mondială a Tineretului în Brazilia.

Papa a vizitat țara catolică cea mai populată din lume, cu 120 de milioane de adepți.

Într-o atmosferă demnă de o finală de Cupă Mondială la fotbal, Papa Francisc a fost înconjurat pe plajă de peste trei milioane de credincioși care au asistat și s-au rugat la mesa de încheiere a Zilelor Mondiale ale Tineretului.

În faţa podiumului unde Papa Francisc a oficiat această mesă, tinerii au desfăşurat un imens drapel alb cu portretul Papei, deasupra capetelor lor. Ei voiau ca acesta să fie vizibil din elicopterul care l-a adus pe papă la Fortul din Copacabana.

În apropierea podiumului, credincioşii şi clericii se antrenau pentru a realiza o reuniune gigantică.

Papa Francisc a purtat, sâmbătă, o podoapă din pene pe care un indian de etnie Pataxo i-a oferit-o şi a pozat zâmbind pentru fotografi, pe scena Operei din Rio.

De naţionalitate argentiniană, Francisc este primul papă sud-american din istorie, dar şi primul din Ordinul Iezuiţilor, care a jucat un rol central în evanghelizarea indienilor din Lumea Nouă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata