Breaking news

Benedict nu mai este Papă. Fostul Suveran Pontif a părăsit Vaticanul

loading...

Papa Benedict al XVI-lea a părăsit joi seară la ora 18.00, cetatea Sfântului Scaun, cu un elicopter, către  reşedinţa Castel Gondolfo, semn că mandatul său de Suveran Pontif a încetat.

papa benedictZi istorică la Vatican. Pentru prima dată în ultimii 600 de ani, un Papă renunță la pontificat. Papa Benedict al XVI-lea este cel de-al cincilea papă din istoria Bisericii Catolice care renunță la funcția de Suveran Pontif.

Papa Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul cu un elicopter şi se îndreaptă spre reşedinţa Castel Gondolfo, înainte de intrarea în vigoare a demisiei sale, joi la ora 20.00 (21.00, ora României).

Plecarea de la Vatican vine la câteva ore după ce Papa Benedict și-a luat la revedere de la Cardinali.

La ora 19.00, ora României, Papa va apărea la o fereastră cu vedere spre piaţa publică din Castel Gandolfo pentru a binecuvânta mulţimea.

Urmând ca la ora 21.00, ora României, Benedict al XVI-lea încetează să mai fie Papă. Garda elveţiană de la intrarea în Castel Gandolfo părăseşte postul.

Benedict al XVI-lea lasă succesorului său o Biserică Catolică cu “ape agitate”, într-o lume în plină schimbare, marcată de secularizare şi mutaţii profunde la nivelul societăţii.

Papa Benedict și-a anunțat retragerea din fruntea Bisericii Catolice pe 11 februarie 2013, invocând motive de sănătate.

Conclavul care va alege viitorul Suveran Pontif al Bisericii Catolice se va reuni în 15 zile de la demisie și va fi format din 117 cardinali, 60 dintre aceștia fiind europeni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata